• DUGOGODIŠNJEIskustvo
  • BRZINAi efikasnost
  • VRHUNSKIRadovi

Svakodnevna prisutnost vode

U kupaonici je svakodnevno prisutna voda i zbog toga je važno pobrinuti se za kvalitetnu hidroizolaciju i na taj način spriječiti bilo kakve neugodnosti s curenjem vode. Kvalitetno rješenje hidroizolacije kupaonica sprječava prolazak vlage u konstrukciju i njenu pojavu u ostalim prostorijama objekta. Najučinkovitije sprječavanje prodora vode u slojeve estriha i zidova postiže se izvedbom polimer-cementne hidroizolacije prije oblaganja keramikom.

Bitno je napomenuti da je potrebno pravilno hidroizolirati zonu prskanja, odnosno prostor oko kade ili tuš kabine. Na ovom dijelu je hidroizolacijski premaz potrebno nanijeti do visine od 2,0
metra.

Važnost hidroizolacije kupaonice

Glavni razlozi zbog kojih je dobro napraviti hidroizolaciju u kupaonici uključuju sprječavanje curenja, sprječavanje nastajanja plijesni i vlaženja zidova ili poda. Osim toga, dobar je izolator, daje bolje opcije oko uređivanja kupaonice te povećava vrijednost imovine.

Prednost hidroizolacije u vidu premaza je brzo postavljanje čak i na vertikalnim površinama, može se nanijeti četkom, valjkom i gleterom. Osim toga, pločice se na polimer-cementni premaz ugrađuju direktno u fleksibilnom cementom ljepilu.

Kvalitetno rješenje

U kupaonici je, kao što smo naveli, svakodnevno prisutna voda i zbog toga je važno pobrinuti se za kvalitetnu hidroizolaciju i na taj način spriječiti bilo kakve neugodnosti s curenjem vode. Kvalitetno rješenje hidroizolacije kupaonica sprječava prolazak vlage u konstrukciju i njenu pojavu u ostalim prostorijama objekta.

Najučinkovitije sprječavanje prodora vode u slojeve estriha
i zidova postiže se izvedbom polimer-cementne hidroizolacije prije oblaganja keramikom. Jednokomponentni fleksibilni hidroizolacijski premaz, na bazi cementa modificiran emulzijom polimera, nanosi se na pod te na zidove uz kade i tuš kade. Za bolju adheziju premaza, podlogu je moguće dodatno ojačati i stabilizirati prajmerom. Premaz se na kritičnim mjestima spoja zida sa zidom i poda sa zidovima ojačava ugradnjom visoko elastične, brtveće trake koja se utapa u prvi sloj premaza, a drugim se prekriva u potpunosti.

Kontaktirajte nas

Trebate savjet ili konzultacije sa stručnjacima?

Obratite nam se s povjerenjem