• DUGOGODIŠNJEIskustvo
  • BRZINAi efikasnost
  • VRHUNSKIRadovi

Hidroizolacija podruma

Objekti koji se nalaze ispod razine tla stalno su izloženi štetnom utjecaju vode u obliku vlage iz zemlje te podzemnih voda. U slučaju prodiranja vlage i vode u unutrašnjost podzemnih dijelova, dolazi do negativnog djelovanja na konstruktivne elemente. Upravo zbog toga je bitno pravilno hidroizolirati objekt kako bi se štetni utjecaji spriječili.

Vlažni podrumi s neadekvatno izvedenom hidroizolacijom mogu uzrokovati znatnu štetu i narušiti kvalitetu života. Uzimajući u obzir da podrum nikada nije „samo podrum“ nego i dodatni prostor koji se može iskoristiti na razne načine (teretana, prostor za pranje rublja, klimatizirani prostor tijekom ljeta i sl.), potrebno ga je pravilno zaštititi.

Vaš dom je vaša investicija

Vaš dom je vaša investicija. Poduzmite sve potrebne mjere kako biste dugoročno osigurali kvalitetu i trajnost objekta. Naime, vlaga šteti svemu što se nalazi u podrumu, a podrum je temelj svakog stambenog prostora. Prodiranje vlage onemogućava boravak u podrumu, odlaganje namještaja ili uređaja, korištenje prostora za razne aktivnosti, itd.

Gledajući njegovu kvadraturu, podrum zapravo predstavlja cijeli kat. To može biti više od 1/3 ili čak 1/2 ukupnog prostora u kući. Stoga je bitno hidroizolirati prostor od vode i vlage, spriječiti razvoj bakterija i plijesni te ga učiniti ugodnom prostorijom za boravak, osobito u vrućim ljetnim mjesecima.

Izolirajte podrum od vode i vlage

Svima koji nisu izolirali podrum od vode i vlage poznat je osjećaj grča u želucu kada počne grmjeti i padati kao iz kabla. Počinju se pripremati krpe, posude i ostala pomagala za čišćenje. Ne bi li za promjenu bilo ljepše investirati u hidroizolaciju podruma i prestati se brinuti svaki put kada teške kapi udaraju o prozore?

Nemojte zaboraviti da hidroizolacijom podruma se smanjuje vlažnost zraka u prostoriji što utječe na smanjenu potrebu za grijanjem i hlađenjem. Također se zatvaranjem starih pukotina u zidu može povećati razina energetske učinkovitosti sprječavanjem dotoka hladnog zraka. Za rješavanje ovog problema obavezno se savjetujte sa stručnjacima koji će svojim znanjem i iskustvom pridonijeti pronalaženju najboljeg i trajnog rješenja.

Kontaktirajte nas

Trebate savjet ili konzultacije sa stručnjacima?

Obratite nam se s povjerenjem