• DUGOGODIŠNJEIskustvo
  • BRZINAi efikasnost
  • VRHUNSKIRadovi

Vlaga je vrlo česta pojava u radnim ili stambenim prostorima s prilično štetnim i neugodnim posljedicama. Osim što uzrokuje štetu na samom objektu u obliku oštećenja zidova ili namještaju, dugotrajan boravak u vlažnim prostorima ostavlja i posljedice na zdravlje ljudi koji u takvim prostorima borave.

Neki od najčešćih uzroka pojave vlage u objektu su prokišnjavanje krova, oštećeni zidovi i prozori. Prodiranje vlage, neovisno radi li se o građevinskom propustu ili o tome da hidroizolacija uopće nije postavljena, opasno je! U ovim slučajevima, naš savjet glasi ovako: nazovite nas, pošaljite nam podatke o objektu i problemu, zatražite ponudu i riješite svoj problem.

Sanacija ravnog krova je vrlo zahtjevan posao za čije uspješno obavljanje su neophodni kvalitetni materijali i visoka stručnost izvršitelja radova.

Stari načini izvođenja ravnih krovova i izolacija ravnog krova podrazumijevali su bitumen kao osnovni hidroizolacijski materijal. Zbog njegovih nepovoljnih karakteristika, krtosti kod velikih temperaturnih
razlika dolazi do pucanja hidroizolacije i stvaranja prolaza za vodu u donje slojeve krova. Danas se ravni krovovi sve više projektiraju kao dodatna iskoristiva površina objekta, bilo da se radi o zajedničkom prostoru jedne stambene zgrade ili o individualnim objektima na kojima se krov pretvara u terasu za odmor i rekreaciju.

Kvalitetna izolacija ravnih krovova od prodora vode bitna za stabilnost objekta. Danas biramo TPO membrane, specijalno formulirane za dugotrajnu izloženost UV zračenju, jednostavne i brze za ugradnju.