• DUGOGODIŠNJEIskustvo
  • BRZINAi efikasnost
  • VRHUNSKIRadovi

Očekivana opterećenja

Prostori za garaže i hladnjače izloženi su raznim mehaničkim opterećenjima, agresivnim kemikalijama i temperaturnim šokovima. Podovi u takvim prostorima moraju biti izvedeni u skladu s očekivanim opterećenjima.

Garaže zahtjevaju završnu oblogu

Garaže su prostori koji zahtijevaju završnu oblogu otpornu na habanje te laku za održavanje. Zahtjevi koji se nameću nad završnom obradom su zaštita betona od propadanja, lako uklanjanje mrlja od ulja i drugih tekućina te lako čišćenje. Takve površine su podložne velikim dinamičkim opterećenjima uzrokovana vožnjom vozila preko njih te je moguć nastanak mikro pukotina uslijed prolaza vozila. Vozila u prostor garaže unose vodu, a zimi i soli kojima se posipaju prometnice protiv zaleđivanja.

Važnost zaštite podova

Uz to imamo i povišenu koncentraciju CO2 ispušnih plinova unutar relativno zatvorenog prostora garaže. Sve te štetne tvari utječu na svojstva betona te kroz mikropukotine prodiru do armaturnog čelika te uzrokuju njegovo propadanje, što osim vizualnog uzrokuje i konstruktivno oštećenje garaže i garažnih prostora. Zato je podove svih tih prostora potrebno zaštiti upotrebom primjerenih materijala ovisno o opterećenju, položaju unutar objekta te načinu korištenja vodeći računa i o estetskom izgledu poda. Iskustveno su se kao najbolji pokazali epoksidni podovi koji imaju dobru mehaničku (tvrdoća i abrazija) i kemijskom otpornost.

Kontaktirajte nas

Trebate savjet ili konzultacije sa stručnjacima?

Obratite nam se s povjerenjem