• DUGOGODIŠNJEIskustvo
  • BRZINAi efikasnost
  • VRHUNSKIRadovi

Zaštita betonskih konstrukcija

Moderna arhitektura postavlja nove zahtjeve za zaštitu betonskih konstrukcija koje su često direktno izložene atmosferskim utjecajima. Kod betona je poroznost manja nego kod prirodnog kamena te je ona ovisna o poroznosti cementnog kamena, granulometrijskom sastavu i kvaliteti ugradnje betona.

Propadanje betona

Iako sa manjim udjelom pora, beton je isto podložan vremenskim utjecajima, djelovanju soli, smrzavanju, difuziji klorida te ostalim štetnim djelovanjima koji mogu uzrokovati koroziju armature te propadanje betona, čime se smanjuje trajnost i uporabljivost cijele konstrukcije. S ciljem zaštite takvih konstrukcija koriste se proizvodi na bazi silana iliti visokokvalitetna hidrofobna impregnacija za zaštitu betonskih konstrukcija poput mostova, vijadukata, stadiona, zgrada i elementa koji se izvode kako ''natur'' beton.

Nanošenje premaza

Proizvod za cilj ima penetrirati u podlogu više od 10 mm i na taj način stvoriti hidrofobnu površinu bez promjene vanjskog izgleda. Tako tretirana površina imat će značajno smanjenje apsorpcije vode i klorida uz zadržavanje izvorne paropropusnosti čime se produžava trajnost i poboljšanu otpornost uslijed ciklusa smrzavanja i odmrzavanja. Premaz se nanosi na čistu i suhu površinu. Prodire duboko u beton čime sprječava propadanje materijala i prodor vode. UV je otporan, dugotrajan, paropropusan i ne mijenja izgled tretiranih površina.

Kontaktirajte nas

Trebate savjet ili konzultacije sa stručnjacima?

Obratite nam se s povjerenjem